BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Constantijn opent Amsterdam Art Weekend en RijksakademieOPEN

Prins Constantijn opent donderdagavond 26 november 2015 Amsterdam Art Weekend en RijksakademieOPEN. De opening van dit kunstevenement vindt plaats bij de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam. De prins houdt een korte toespraak.

Ruim 50 Amsterdamse culturele instellingen, vertegenwoordigd door Amsterdam Art, en zo’n 50 internationale kunstenaars van de Rijksakademie tonen bij dit evenement de laatste ontwikkelingen en trends in de hedendaagse beeldende kunst. Het is de eerste keer dat de Rijksakademie en Amsterdam Art het kunstweekend gezamenlijk openen.

De Rijksakademie is in 1870 door Koning Willem III opgericht met als doel nationaal talent voor Nederland te behouden en internationaal talent aan te trekken. Alumni zijn onder andere Mondriaan, Toorop en Appel en meer recent Marijke van Warmerdam en Folkert de Jong. Tijdens het evenement komen vooraanstaande Amsterdamse culturele instellingen samen, waaronder galeries en musea.

Prins Constantijn is lid van de Raad van Toezicht van het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook