BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Harry verrast dorpje Walsingham

Prins Harry heeft deze week de inwoners van het Engelse dorpje Walsingham verrast. Samen met zes oorlogsveteranen deed de prins het plaatsje aan in het kader van de Walk of Britain, een wandeltocht voor het goede doel.

De vier Britse en twee Amerikaanse veteranen begonnen op 22 augustus in Schotland aan de Walk of Britain. Het eindpunt ligt ruim 1600 kilometer verderop, bij Buckingham Palace in Londen. Harry liep dinsdag een dagje mee met de veteranen, net als hij eind september deed. Zijn deelname was niet aangekondigd, dus de aanwezigheid van de 31-jarige prins was een grote verrassing voor de mensen langs de weg.

Shannon Warby, een medewerkster van een boerenwinkel in Walsingham, deelde langs de route zelfgebakken saucijzenbroodjes uit aan de veteranen. Opeens stond prins Harry voor haar neus, vertelt ze aan de BBC. "Ik vroeg of hij een saucijzenbroodje wilde en hij antwoordde: 'Ja, heel graag. Bedankt.' Hij zei dat ze er prachtig uitzagen. Hij is een echte gentleman. Ik vond het een eer en het was geweldig voor ons dorp."

Met de Walk of Britain wordt geld ingezameld voor Walking With The Wounded, een liefdadigheidsorganisatie die opkomt voor gewonde oorlogsveteranen. De wandeltocht, die op 1 november ten einde komt, heeft al zo'n 100.000 euro opgebracht. Prins Harry steunt Walking With The Wounded al sinds de oprichting en deed de afgelopen jaren mee aan diverse acties, waaronder expedities naar de Noord- en Zuidpool.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: