BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Jaime opent tentoonstelling over christendom in Amsterdam

Prins Jaime de Bourbon de Parme heeft donderdagavond in Amsterdam de tentoonstelling 'Rome - de droom van keizer Constantijn' geopend. De prins, neef van koning Willem-Alexander, is sinds vorig jaar Nederlands ambassadeur bij de Heilige Stoel. Blauw Bloed was aanwezig bij de opening! Jeroen Snel sprak met de prins over de tentoonstelling en zijn woonplaats Rome.

Bij de opening waren bisschoppen en ander ambassadeurs van de Heilige Stoel aanwezig. Het publiek kan vanaf zaterdag terecht in de Nieuwe Kerk om de tentoonstelling 'Rome - de droom van keizer Constantijn' te bezoeken. In de expositie staat de geboorte van het christendom centraal. Met ruim tachtig sculpturen, schilderijen, geschriften, fragmenten van sarcofagen (marmeren doodskisten) en andere objecten wordt geïllustreerd hoe het christendom uitgroeide tot een mondiale godsdienst. Constantijn de Grote (circa 280-337) zou zich als eerste Romeinse keizer hebben uitgesproken voor het christendom.

'Rome - de droom van keizer Constantijn' is het laatste deel van een drieluik in De Nieuwe Kerk over wereldreligies. Eerder stonden de islam en het jodendom centraal.

Kijk deze zaterdag naar Blauw Bloed voor het interview met prins Jaime.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: