BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Laurent in de problemen

Belgische parlementariërs van de N-VA stellen voor de toelage van prins Laurent over een periode van vijf jaar te laten 'uitdoven'. Dat zeggen ze volgens persbureau Belga in een reactie op een rapport van het Rekenhof.

Uit het rapport zou blijken dat prins Laurent privé-uitgaven opgeeft als onkosten. N-VA-Kamerlid Veerle Wouters vindt het "surrealistisch" dat de prins overheidsgeld als zijn persoonlijke eigendom behandelt. "Hoeveel fratsen van Laurent moeten we nog ondergaan?", vraagt ze zich af.

N-VA-Kamerlid Hendrik Vuye noemt de jaarlijkse toelage een persoonlijke gunst, louter en alleen omdat hij koningskind is. "In werkelijkheid oefent Laurent geen enkele functie uit binnen de Belgische staat", argumenteert hij.

Wouters en Vuye pleiten voor een wetswijziging en duidelijke sancties bij misbruik. Ze verwachten dat prins Laurent de oneigenlijk gebruikte overheidsgelden terugstort. Zo niet, dan gaat het volgens Wouters en Vuye over "ongerechtvaardigde verrijking".

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: