BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins William kijkt omhoog en vooruit

Klein is hij zeker niet, de Britse prins William. Maar naast een boomlange Chinese voormalig basketballer lijkt dat wel zo. Prins William schudde de hand van Yao Ming in Londen bij een bijeenkomst waar hij sprak over de illegale handel in wilde dieren.

De 35-jarige Ming is 2.29 meter lang, William is 1.90 meter. Net als de prins moesten ook de overige aanwezigen dus flink omhoog kijken. Daily Mail heeft een foto geplaatst van de ontmoeting tussen de prins en de voormalige basketballer.

> Bekijk hier de grappige foto

Prins William hield tijdens zijn speech een pleidooi om een einde te maken aan het gebruiken van bedreigde diersoorten voor het vervaardigen van onder meer traditionele medicijnen. Dit werd rechtstreeks uitgezonden op de meest bekeken televisiezender van China.

De prins riep op om te zorgen dat de vraag naar ivoor in kunst, snuisterijen en medicijnen stopt. "Mijn afkeer van ivoor is geen veroordeling van vorige generaties. Het is hoe ik wil dat de wereld nu is en blijft voor mijn kinderen, George en Charlotte."

Het is de derde keer in een jaar tijd dat William over dit onderwerp heeft gesproken.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: