BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Beatrix bij opening 'Held op Sokkel' in Den Haag

Prinses Beatrix is vrijdag in Den Haag bij de opening van de tentoonstelling Held op Sokkel. Die vindt plaats in het Haags Historisch Museum, zo valt te lezen in de openbare agenda van het Koninklijk Huis.

De expositie laat een selectie zien van standbeelden in Den Haag en de reden waarom de afgebeelde personen als held in de openbare ruimte zijn vereerd. Voorbeelden zijn Willem van Oranje, Nelson Mandela, Louis Couperus en Aad Mansveld

Het koningspaar gaat donderdag ook nog op pad. Ze gaan naar de bijeenkomst China in Nederland bij de Universiteit Leiden. De bijeenkomst wordt georganiseerd in de aanloop naar het staatsbezoek dat het koningspaar eind oktober brengt aan de Volksrepubliek China.

Koning Willem-Alexander heeft vrijdag ook een afspraak in zijn agenda staan. Hij ontvangt de Nederlandse leden van het Europees Parlement op Paleis Noordeinde. Koningin Máxima is ook bij dit bezoek aanwezig.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: