BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Beatrix naar Balletgala Dansersfonds

Prinses Beatrix woont maandagavond 16 november in de Stadsschouwburg in Amsterdam de achttiende editie bij van het Balletgala van Stichting Dansersfonds ’79. Dit kondigde de Rijksvoorlichtingsdienst maandag aan.

Dit jaar draagt de stichting het Balletgala op aan Jiří Kylián, die als choreograaf bijna 35 jaar lang verbonden was aan het Nederlands Dans Theater. Doel van Stichting Dansersfonds '79 is het ondersteunen en stimuleren van de danskunst in het algemeen en van veelbelovende jonge dansers in het bijzonder. Het Balletgala is een de middelen om fondsen te werven.

Beatrix krijgt optredens te zien van Het Nationale Ballet, Nederlands Dans Theater, Introdans en Scapino Ballet Rotterdam. Op het programma staan werken van de choreografen Jiří Kylián, Hans van Manen en John Neumeier.

Dit jaar vindt tijdens het Balletgala ook de prijsuitreiking van het Dansersfonds plaats. Er worden drie aanmoedigingsprijzen uitgereikt voor veelbelovende dansers en een prijs van verdienste aan een danser of choreograaf als blijk van lof.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: