BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Margriet en kroonprinses Victoria naar Luxemburg

Prinses Margriet woont volgende week samen met de Zweedse kroonprinses Victoria, prins Albert van Monaco en groothertogin Maria Teresa van Luxemburg een bijeenkomst bij van het erebestuur van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC).

De ontmoeting vindt plaats in het paleis in Luxemburg, zo maakte het groothertogelijke hof woensdag bekend.

De bijzondere bijeenkomsten worden om de twee jaar gehouden. In 2013 was de vergadering in het Koninklijk Paleis in Brussel met prinses Astrid als gastvrouw en in 2011 ontving prinses Margriet haar medebestuursleden op Het Loo in Apeldoorn. Prinses Margriet is sinds 2005 lid van het erebestuur.

De leden van het erebestuur staan de paralympische organisatie bij om bekendheid te geven aan de paralympische doelstellingen. Ze ondersteunen de missie van het Comité om paralympische sporters in staat te stellen grote sportprestaties te behalen en om sportmogelijkheden te ontwikkelen van beginners- tot topniveau.

Bron: ANP