BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Mary en koningin Máxima samen in Den Haag

De Deense kroonprinses Mary komt naar Den Haag. Samen met koningin Máxima woont zij een deel bij van de derde wereldconferentie over vrouwenopvang, de World Conference of Women’s Shelters. Die wordt begin november gehouden in Den Haag.

Koningin Máxima spreekt op 4 november de deelnemers van de internationale conferentie toe. Kroonprinses Mary doet dat een dag later, maar is ook al aanwezig bij de toespraak van Máxima, zo maakte het Deense hof bekend.

De bijeenkomst in het Wereld Forum biedt een platform voor het delen van ervaringen en ideeën met het uiteindelijke doel tot een internationale aanpak voor de preventie van geweld tegen vrouwen en kinderen te komen. De ochtend dat de koningin aanwezig is, staat in het teken van economische zelfstandigheid. Dat vormt voor vrouwen die geconfronteerd worden met huiselijk geweld de basis voor het opbouwen van een nieuw en zelfstandig leven.

Kroonprinses Mary zet zich met haar Mary Foundation in voor vrouwen en kinderen die slachtoffer zijn van geweld. De stichting verzorgt tijdens de conferentie twee workshops.

Bron: ANP