BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Religieus diner voor Noorse koning

Koning Harald heeft dinsdagmiddag en -avond een banket gehouden in het koninklijk paleis in het Noorse Oslo. De monarch ontvangt er tientallen gasten, vertegenwoordigers van religieuze gemeenschappen in het Scandinavische land. Dat meldt het Noorse koninklijk huis op de website.

De chefs van het koninklijk huis hebben veel verschillende gerechten voorbereid, die appelleren aan de religieuze feesten en tradities van de belangrijkste geloofsovertuigingen in Noorwegen. Het is de bedoeling dat de gasten lekkernijen proeven die ze nog niet kennen, en daar met elkaar over praten. Uiteraard is er rekening gehouden met de voedselvoorschriften uit de verschillende geloven.

Tijdens het eten wordt een quiz gehouden met vragen over de religie. Na het diner is er tijd voor muziek en verhalen. Gasten praten over wat voor culturele gebruiken de gasten willen doorgeven aan de volgende generaties.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: