BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Sofia en Carl Philip verwachten eerste kindje

De Zweedse prins Carl Philip en zijn echtgenote Sofia verwachten hun eerste kind. Sofia is drie maanden in verwachting. Dat maakte het Zweedse hof vandaag bekend.

"We zijn verheugd aan te kunnen kondigen dat we ons eerste kind verwachten", lieten Carl Philip en Sofia weten, "We kijken er enorm naar uit." Het eerste kind van de 36-jarige prins wordt in april verwacht. Het Zweedse hof laat weten dat er geen wijzigingen zijn in de openbare optredens van het stel.

Carl Philip en Sofia zijn sinds 2010 samen. De twee trouwden in juni.

Sofia is niet de enige Zweedse prinses die in verwachting is, ook kroonprinses Victoria is zwanger. Haar tweede kind wordt in maart volgend jaar verwacht. De kinderen worden het vierde en vijfde kleinkind van koning Carl Gustaf en koningin Silvia.

Het hof publiceerde ook twee nieuwe foto's van prins Carl Philip en prinses Sofia.

Bron: ANP / Kungahuset.se

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: