BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Verdrietige koning Carl Gustaf reageert op steekpartij in Trollhättan

Koning Carl Gustaf van Zweden leeft mee met de slachtoffers van de steekpartij op een school in Trollhättan. "Zweden is in shock", reageerde de koning op Facebook.

Carl Gustaf liet weten dat hij en zijn familie 'met grote verslagenheid en verdriet ' kennis hebben genomen van de gebeurtenissen in Trolhättan. Daar zijn donderdag op een school twee mensen gedood door een gemaskerde man met een zwaard. De slachtoffers zijn een docent en een elfjarige scholier. Twee anderen, ook een leraar en een scholier, zijn gewond geraakt. "Onze gedachten gaan uit naar de getroffenen en hun gezinnen, naar de slachtoffers die nu in kritieke toestand verkeren en naar de leerlingen en het personeel van de school, die nu allemaal steun nodig hebben."

De dader zou een 21-jarige man zijn uit Trollhättan, een industriestad ten noorden van Göteborg. Over zijn motief is nog niks bekend.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: