BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Verrassingsbezoek prinses Beatrix aan Leeuwarden

Prinses Beatrix heeft dinsdagochtend een verrassingsbezoek gebracht aan Leeuwarden. Ze bezocht Fier, een expertise- en behandelcentrum op het gebied van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Prinses Beatrix sprak in Leeuwarden met medewerkers van Fier over hun werkzaamheden. Het gesprek ging vooral over de begeleiding van slachtoffers van loverboys. Aansluitend sprak de prinses ook nog met slachtoffers van mensenhandel.

Het Oranje Fonds ondersteunt bij Fier onder andere het project 'Fier in de wereld'. Bij dit project maken jonge vrouwen die bedreigd worden en met geweld te maken hebben hun eigen plan om de wereld een stukje mooier te maken.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: