BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Zwangere kroonprinses bezoekt Peru

De Zweedse kroonprinses Victoria is in Lima begonnen aan haar bezoek aan Peru. De zwangere prinses en haar echtgenoot Daniel kwamen maandag aan in de hoofdstad voor een meerdaags bezoek. Hier ontmoetten zij de Peruaanse president Ollanta Humala en diens echtgenote Nadine Heredia.

Kroonprinses Victoria trapte haar bezoek aan Peru af op de Universiteit van Lima. Daar woonde ze in het bijzijn van de Peruaanse minister van Onderwijs de opening van een seminar over onderwijs bij. Ook ging ze langs bij het Nationaal Museum voor Archeologie, Antropologie en Geschiedenis, waar ze gezelschap kreeg van de Peruaanse minister van Cultuur.

Dinsdag staan onder meer een bezoek aan Volvo Trucks en een rondleiding door het historische centrum van Lima op het programma. De prinses luncht met de burgemeester van de Peruaanse hoofdstad.

Het Zweedse paar reist woensdag door naar Colombia, waar ze Cartagena en Bogota bezoekt.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: