BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Charles en Camilla zetten reis voort in Australië

Prins Charles en Camilla hebben dinsdag voet op Australische bodem gezet. Vanuit Nieuw-Zeeland arriveerden ze op het vliegveld van Sydney.

In Australië bezoeken de prins van Wales en de hertogin van Cornwall komende dagen de plaatsen Adelaide, Tanunda, Canberra, Sydney, Albany en Perth. Ze blijven tot en met zondag. Voor prins Charles is het zijn vijftiende bezoek aan Australië. Dinsdag begonnen Charles en Camilla met een bezoek aan de Barossa Valley in het zuiden van Australië, waar ze een wijnboerderij bezochten.

Komende dagen bezoeken ze Albany waar het Britse paar de Slag om Gallipoli zal herdenken bij het National Anzac Centre. Dat is de plek waar honderd jaar geleden manschappen van het Australische en Nieuw-Zeelandse Korps (Anzacs) vertrokken naar het schiereiland dat in het huidige Turkije ligt. Meer dan 11.000 Australische en Nieuw-Zeelandse militairen sneuvelden tijdens deze militaire operatie in het toenmalige Ottomaanse Rijk.

Zaterdag viert prins Charles zijn 67e verjaardag in Australië met een barbecue met Australische families op het strand van Cottesloe bij Perth.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: