BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Een levensgrote prins George taart

Prins George heeft een Britse amateur-bakster geïnspireerd tot het maken van een levensgrote taart in de vorm van het jongetje. De zoon van prins William en zijn vrouw Kate werd in juli gefotografeerd met een rood broekje en bijpassend truitje aan. Lara Mason besloot er een levensechte cake van te maken.

De foto's van de taart en staan op de site van de BBC. Te zien is hoe de cake werd opgebouwd rond een soort metalen geraamte. Eerst kwam er cake om de basis heen, en later werd daar heel minutieus de beeltenis van George overheen aangebracht. Lara heeft dertig uur aan de taart gewerkt, die in totaal bijna een meter hoog is.

De 29-jarige vrouw doet geregeld mee aan bakwedstrijden. Eerder won ze al prijzen met levensgrote taarten in de vorm van actrice Jennifer Lawrence en het personage Jack Sparrow uit de film Pirates of the Caribbean. "De jury was heel lovend daarover, maar ze vroegen of ik ook wat kleinere taarten kon maken. Het moeilijkste aan taarten die op mensen lijken is het gezicht. Ik besloot een kind te maken. George is heel bekend en het is ook een schattig jongetje", aldus de vrouw.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: