BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Ingrid Alexandra mag Olympisch vuur ontsteken

Prinses Ingrid Alexandra van Noorwegen mag op 12 februari in de Noorse plaats Lillehammer het Olympisch vuur voor de Jeugd Olympische Spelen ontsteken. Dat heeft het Noorse hof donderdag bekendgemaakt.

De 11-jarige prinses treedt hiermee in de voetsporen van haar vader kroonprins Haakon. Hij mocht in 1994 namelijk het Olympisch vuur ontsteken voor de Olympische Winterspelen. Deze vonden toen ook plaats in Lillehammer. Het is op 12 februari dan ook precies 22 jaar geleden dat het Olympisch vuur voor het laatst de Noorse plaats aandeed.

De Olympische Spelen voor jongeren tussen de vijftien en achttien jaar vinden plaats van 12 tot en met 21 februari 2016.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: