BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Jarige Elizabeth nodigt 25.000 gasten uit

Koningin Elizabeth wordt op 21 april volgend jaar negentig jaar. Om dat te vieren geeft de Engelse vorstin van 12 tot 15 mei een feestje waar 25.000 gasten welkom zijn. De laatste avond is The Queen er zelf bij in het Home Park op Windsor Castle. Wie wil komen, moet betalen. De opbrengst gaat naar goede doelen.

De kaarten gaan dinsdagochtend vanaf 9.00 uur in de verkoop en de organisatie vermoedt dat de toegangsbewijzen binnen de kortste keren zijn uitverkocht. Het programma liegt er niet om. Meer dan negenhonderd paarden en 1500 mensen nemen aan de festiviteiten deel. Paard en mens beelden voor de toeschouwers de negentigjarige geschiedenis van de koningin uit: de oorlog, de kroning en de ruim zestig jaar regering daarna. Van over de hele wereld treden allerlei muziek-, leger-, theater- en dansgezelschappen op.

De gelukkigen betalen voor het goedkoopste kaartje omgerekend 75 en voor het duurste 275 euro.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: