BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning bezoekt Koninklijke Landmacht

De koning heeft dinsdagochtend 24 november in Oirschot een werkbezoek gebracht aan de 13 Lichte Brigade van de Koninklijke Landmacht. Op Twitter plaatste het Koninklijk Huis een aantal foto's van het bezoek.

De 13 Lichte Brigade is een van de drie militaire brigades in Nederland, die wereldwijd kunnen worden ingezet bij gevechts- en vredesoperaties en bij Nationale Operaties in Nederland bij bijvoorbeeld hoog water of ondersteuning van politie en justitie bij onderzoek naar criminele activiteiten. Daarnaast heeft de brigade ceremoniële taken, zoals tijdens Prinsjesdag en staatsbezoeken. De brigade bestaat uit gevechtseenheden, gevechtsondersteunende eenheden en logistieke eenheden (geneeskundig, bevoorrading, transport en technisch).

Op dit moment zijn ongeveer honderd militairen van 13 Lichte Brigade ingezet bij buitenlandse missies in Mali, Burkina Faso en Uganda.

Tijdens zijn bezoek woonde koning Willem-Alexander een infanterie-oefening bij op de Oirschotse Heide. Na evaluatie van de oefening volgde een demonstratie van de berging van een pantservoertuig met behulp van een Leopard bergingstank en een rit in een Boxer pantservoertuig. De koning sprak tot slot met militairen over de inzet van de 13 Lichte Brigade en de omvorming naar een gemotoriseerde brigade.

Foto’s: Ministerie van Defensie

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: