BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Filip vreest voor aanslagen

De Belgische koning Filip heeft zijn Marokkaanse evenknie Mohammed VI gebeld en gevraagd om nauwe samenwerking op het gebied van inlichtingen en veiligheid. Het gesprek was maandag en is onmiddellijk gevolgd door telefonisch contact tussen de Marokkaanse en de Belgische ministers van Binnenlandse Zaken en mensen van de inlichtingendiensten van beide landen. Dit meldden Marokkaanse media dinsdag.

België vreest aanslagen door Belgen van Marokkaanse afkomst. Samenwerking tussen Marokko en Frankrijk leidde bijna een week geleden tot een grote politie-actie in de Parijse voorstad Saint-Denis en de dood van 'topterrorist' Abdelhamid Abaaoud. Abaaoud was een jihadist uit de Brusselse wijk Molenbeek. De bloedige aanslagen in Parijs van 13 november zouden in Molenbeek zijn beraamd.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: