BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning geschokt door aanslagen Parijs

Koning Willem-Alexander heeft zaterdag op de Facebookpagina van het Koninklijk Huis gereageerd op de aanslagen in Parijs. "Ik ben diep geschokt door de aanslagen gisteravond in Parijs", aldus de koning.

"Nederland voelt zich nauw met Frankrijk verbonden. Met het Franse volk rouwen wij om de slachtoffers. Met het Franse volk blijven wij standvastig de vrijheid verdedigen tegen hen die haar met terreur proberen te ondermijnen. De waarden van vrijheid en solidariteit geven wij nooit prijs. Onze gedachten zijn bij allen die nu intens verdriet hebben om het verlies van hun dierbaren en bij alle slachtoffers van deze laffe aanslagen."

Ook de Noorse koning Harald heeft zaterdag zijn medeleven betuigd met Frankrijk na de aanslagen in Parijs. Dat is te lezen op de website van het Noorse koninklijk huis. Koning Harald laat weten dat hij met verdriet het nieuws heeft ontvangen over de 'gruwelijke aanslagen in Parijs vrijdagavond'. Hij betuigt zijn medeleven met 'alle betrokkenen en met het Franse volk'.

De Britse koningin Elizabeth heeft een boodschap gestuurd naar de Franse president François Hollande. Ze biedt haar condoleances aan, zowel aan de nabestaanden van de slachtoffers als aan het Franse volk. Dat maakte het Britse koninklijk huis bekend op Twitter. "Prins Philip en ik zijn diep geschokt en bedroefd door het vreselijke verlies van mensenlevens in Parijs", aldus Elizabeth in haar boodschap.

Bron: ANP