BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Harald krijgt beeldentuin voor regeringsjubileum

Het Noorse koningspaar krijgt ter gelegenheid van het zilveren regeringsjubileum van koning Harald begin volgend jaar een bijzonder cadeau. In een deel van het park van het koninklijk paleis in Oslo wordt een beeldentuin ingericht, vernoemd naar prinses Ingrid Alexandra.

Schoolkinderen uit heel Noorwegen wordt gevraagd om ontwerpen voor beelden te maken en in te leveren. In totaal komen in de beeldentuin tien sculpturen, bij voorkeur uit verschillende delen van het land. Het eerste deel van de tuin moet in mei 2016 gereed zijn.

Scholieren uit de vijfde en zesde klas van bijna vierhonderd scholen in Noord-Noorwegen zijn vrijdag als eerste uitgenodigd om hun creativiteit te tonen door schetsen, tekeningen of modellen in te sturen voor een beeld voor de tuin. Uit hun inzendingen kiest een jury één of twee ontwerpen voor uitvoering.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: