BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning neemt defilé van mariniers af

Koning Willem-Alexander is zaterdag 12 december bij de viering bij van het 350-jarig bestaan van het Korps Mariniers in Rotterdam. Hij neemt na afloop van de ceremonie op de Coolsingel voor het stadhuis een defilé af, kondigde de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag aan.

Circa tweeduizend (oud-)mariniers, personeel van de vloot en een eenheid van de Britse Royal Marines lopen mee in het defilé op de Coolsingel. Ook zijn diverse historische en hedendaagse voertuigen te zien. Het defilé wordt afgesloten met een luchtdefilé.

De viering heeft als thema 'Eeuwenoude traditie, eigentijds perspectief'. Al sinds de oprichting in 1665 zijn mariniers in Rotterdam gestationeerd.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: