BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Willem-Alexander knuffelt honden

De koning opende woensdagmiddag de eerste geleidehondenbeleving bij KNGF Geleidehonden in Amstelveen. De koning maakte als eerste een virtuele wandeling met een geleidehond. De geleidehondenbeleving is gerealiseerd ter gelegenheid van het 80-jarig bestaan van KNGF Geleidehonden.

De beleving bij het opleidingsinstituut in Amstelveen is bedoeld om inzicht te geven in de toegevoegde waarde van de blindengeleidehond voor zijn baas. Naast een virtuele wandeling met een geleidehond kan de bezoeker een tentoonstelling en video’s bekijken over het verleden, het heden en de toekomst van de geleidehond in Nederland.

Tijdens een wandeling langs de kennels bleek de koning een echte hondenliefhebber.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: