BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Willem-Alexander naar New York

Koning Willem-Alexander vertrekt woensdag naar New York waar hij tot en met vrijdag aanwezig is bij de laatste bijeenkomst van UNSGAB, de Adviesraad voor Water en Sanitatie van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties.

Koning Willem-Alexander houdt er vrijdag een toespraak in zijn hoedanigheid als oud-voorzitter van de adviesraad. UNSGAB houdt op te bestaan. Water en sanitatie zijn opgenomen in de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties voor de periode 2015 - 2030.

In 2006 vroeg toenmalig VN-secretaris-generaal Kofi Annan aan Willem-Alexander om voorzitter te worden van zijn Adviesraad voor Water en Sanitatie. Willem-Alexander legde deze functie neer toen hij in 2013 koning werd.

Voordat de koning naar New York kan afreizen, ontvangt hij woensdagochtend de nieuwe ambassadeurs van Kroatië, de Salomonseilanden en Laos. Koning Willem-Alexander is niet de enige van de koninklijke familie die afreist naar New York. Prinses Margriet en haar echtgenoot Pieter van Vollenhoven wonen vrijdag het Peter Stuyvesantbal bij.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: