BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Elizabeth bij Festival of Remembrance

De Britse koninklijke familie is zaterdagavond in de Royal Albert Hall in Londen voor het 'Festival of Remembrance', georganiseerd door veteranenorganisatie Royal British Legion.

Het festival wordt elk jaar gehouden aan de vooravond van Remembrance Sunday, de tweede zondag van november, wanneer de Britten hun oorlogsslachtoffers herdenken. Dit jaar nemen koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan die plechtigheid deel.

Koningin Elizabeth en prins Philip worden in de Royal Albert Hall vergezeld door een groot deel van hun familie, inclusief prins Edward en echtgenote Sophie, prinses Anne, en de hertogen van Kent en Gloucester en prinses Alexandra. Opvallende afwezigen zijn dit jaar prins Charles en Camilla, die op reis zijn in Nieuw-Zeeland.

Het festival is deels muziekfestijn, deels herdenkingsplechtigheid en deels een gelegenheid voor de Britse strijdkrachten om zich te presenteren. Op het programma staan onder meer optredens van Rod Stewart en Andrea Bocelli en de muziekbands van de Gurkhas, de marine en de luchtmacht.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: