BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima naar Bangladesh

Koningin Máxima reist (onder voorbehoud) op maandag 16 november af naar Bangladesh. Dat laat de Rijksvoorlichtingsdienst woensdag weten.

Máxima bezoekt het land op uitnodiging van de regering en als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Bangladesh is het eerste land dat Máxima vanuit haar VN-functie aandoet nadat in september alle VN-lidstaten de nieuwe duurzame ontwikkelingsdoelen hebben vastgesteld.

In Dhaka spreekt de vorstin maandag onder meer met donororganisaties over hun rol in inclusieve financiering en de samenwerking met partners als de Wereld Bank Groep, het Internationaal Monetair Fonds en lokale VN-organisaties. Dinsdag bezoekt Máxima onder meer even buiten Dhaka een kledingfabriek waar zij ondernemers en medewerkers spreekt over hun ervaringen met leningen en andere financiële diensten.

Op woensdag spreekt Máxima met de minister-president van Bangladesh en de ministers voor Informatietechnologie en Financiën, waarna zij na een rondetafelgesprek met vertegenwoordigers van de bankensector weer huiswaarts keert.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: