BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima opent operatiekamers

Koningin Máxima was donderdagochtend in Nijmegen. In het Radboudumc opende de vorstin drie operatiekamers in het Medical Innovation & Technology expert Center (MITeC).

Met de ok’s verwacht het academisch ziekenhuis in de nabije toekomst in staat te zijn bijvoorbeeld kanker binnen één dag te behandelen. In de operatiekamers worden 3D röntgengrafie, MRI en opereren samengebracht. Op die manier worden diagnostiek en behandeling gecombineerd.

Voorafgaand aan de opening van de ok’s bezocht Máxima in het Radboudmc een innovatiebazaar. Daar worden onder meer robots van de toekomst gedemonstreerd. Vervolgens werd de koningin rondgeleid in de drie nieuwe innovatieve operatiekamers, waarna ze die officieel opende.

Wij waren aanwezig bij het bezoek van Máxima en maken een reportage voor de komende uitzending!

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: