BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Sonja in gesprek met allochtone vrouwen

De Noorse koningin Sonja heeft maandag een bezoek gebracht aan het vrouwencentrum MIRA in Oslo. Het centrum wordt gerund door en voor allochtone vrouwen die op zoek zijn naar meer zelfvertrouwen en naar een plek in de Noorse samenleving.

De vrouwen zetten zich in voor betere leefomstandigheden en gelijke rechten. Dat doen ze onder meer door juridische hulp te verlenen, informatie te delen over de cultuur en de politiek in Noorwegen.

Tijdens haar bezoek kreeg koningin Sonja een rondleiding door het centrum en werd ze bijgepraat over het werk van het centrum. Ook schoof de 78-jarige koningin aan voor een gesprek met een aantal vrouwen. Met elkaar werd gepraat over het werk van de vrouwen, hun wensen en ideeën voor de toekomst, aldus het Noorse hof.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: