BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar Bhutan verwacht zoon

Koningin Jetsun van Bhutan is in verwachting. Dat heeft haar echtgenoot koning Jigme Khesar Wangchuk woensdag zef bekendgemaakt tijdens een toespraak in het nationale stadion in de hoofdstad Thimphu. De koning sprak bij de nationale viering van de zestigste verjaardag van zijn vader, de in 2006 teruggetreden koning Jigme Singye.

"Op dit meest bijzondere moment, terwijl wij de zestigste verjaardag vieren van Zijne Majesteit de Vierde Druk Gyalpo (Drakenkoning), ben ik diep verheugd om te kunnen aankondigen dat Jetsun en ik uitkijken naar de geboorte van onze zoon in het nieuwe jaar. We zijn dolblij dit nieuws als verjaardagscadeau te kunnen aanbieden”, aldus de koning.

Koning Jigme Khesar (35) trouwde in 2011 met de tien jaar jongere Bhutaanse Jetsun Pema.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: