BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar Jordanië op werkbezoek in Spanje

Koning Abdullah en koningin Rania van Jordanië zijn in Spanje voor een werkbezoek. Het koningspaar werd donderdag op het vliegveld van Madrid ontvangen door koning Felipe en koningin Letizia.

Het Spaanse koningspaar heeft de Jordaanse gasten donderdagavond een diner aangeboden in koninklijk paleis El Pardo. Daar waren ook koning Juan Carlos, koningin Sofia en de Jordaanse prins Faisal Bin Al Hussein bij aanwezig.

Het werkbezoek begint vrijdag met een ontmoeting tussen de beide vorsten in het Palacio de Zarzuela. Aansluitend bezoeken ze een fabriek van Airbus in de Madrileense buitenwijk Getafe. Tegelijkertijd bezoeken koningin Letizia en koningin Rania het centrum voor moleculaire biologie Severo Ochoa van de Autonome Universiteit van Madrid.

Het korte bezoek wordt afgesloten met een lunch in het koninklijk paleis in Madrid.

Bron: ANP