BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koninklijke familie bij uitreiking Erasmusprijs 2015

Koning Willem-Alexander heeft woensdagmiddag in het koninklijk paleis in Amsterdam de Erasmusprijs 2015 uitgereikt. De prijs, een geldbedrag van 150.000 euro, ging dit jaar naar de Wikipedia Community.

Het thema van de prijs was dit jaar Digitale cultuur en de verspreiding van kennis. De Wikipedia Community kreeg de prijs omdat zij volgens de Stichting Praemium Erasmianum 'de verspreiding van kennis heeft bevorderd door een voor ieder toegankelijke encyclopedie op te zetten'.

Drie jonge vertegenwoordigers van de Wikipedia Community mochten de prijs in ontvangst nemen. Elk van hen zet zich in voor een initiatief binnen de internetencyclopedie.

De koning reikte de prijs, die ieder jaar wordt toegekend, uit in bijzijn van zijn familieleden koningin Máxima, prinses Beatrix en prins Constantijn.

Onze verslaggever Annemarie was aanwezig bij de uitreiking en maakt een reportage voor de uitzending van komende zaterdag!

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: