BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Kroonprins Haakon bedankt motoragenten Brazilië

Kroonprins Haakon van Noorwegen heeft donderdagmiddag zijn officiële bezoek aan Brazilië afgerond. Via het Facebookaccount van het Noorse hof bedankt de zoon van koning Harald de motorescorte waar hij de afgelopen dagen steeds door werd bijgestaan.

"Kroonprins Haakon heeft zijn bezoek afgesloten en hij wil graag alle motoragenten bedanken. Zonder hen was het onmogelijk geweest om zijn drukke programma af te werken en op tijd te komen door het drukke verkeer van Brazilië", luidt het bericht. "Bedankt jongens", sluit de kroonprins in het Portugees af. Bij de boodschap staat een foto van Haakon met tien motoragenten, die ook op het officiële Twitter-account van de Noorse royals staat.

Op de laatste dag van zijn officiële bezoek was de kroonprins in Belém. Daar bezocht hij het Braziliaanse Instituut voor Ruimteonderzoek. Het centrum zet zich onder meer in voor het monitoren van het Amazonegebied via satelieten om illegale ontbossing tegen te gaan. De bescherming van het Amazonegebied was later ook het onderwerp van gesprek toen Haakon met een boot een bezoek bracht aan een natuurreservaat.

Eerder in de week was de kroonprins in Rio de Janeiro. Daar lag de focus op de vele zakelijke kansen die Brazilië aan Noorse bedrijven kan bieden.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: