BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Kroonprins Haakon prijst Brazilië

Kroonprins Haakon van Noorwegen brengt een vierdaags officieel bezoek aan Brazilië, de belangrijkste handelspartner van de Scandinaviërs in Zuid-Amerika. De Noorse troonopvolger leidt een handelsdelegatie op het gebied van handel en industrie, olie en energie, klimaat- en milieuonderzoek en onderwijs.

Kroonprins Haakon arriveerde maandag in de hoofdstad Brasilia en werd verwelkomd op de luchthaven door de Braziliaanse vicepresident Michel Temer. Zij spraken over de steeds sterkere samenwerking tussen Noorwegen en Brazilië om het Amazoneregenwoud te beschermen. In het bijzijn van de pers complimenteerde de prins Brazilië voor de indrukwekkende vooruitgang in de strijd tegen de ontbossing. Haakon noemde Brazilië een koploper op dit gebied. Noorwegen helpt Brazilië bij de strijd met een bijdrage van een miljard dollar.

Dinsdag is kroonprins Haakon in Rio de Janeiro. "Ik kijk ernaar uit. Het programma voor de komende dagen is erg gevarieerd en interessant. In Rio de Janeiro ligt de focus op de vele zakelijke kansen die Brazilië aan Noorse bedrijven kan bieden. Woensdag en donderdag in Belèm richten we ons op duurzame ontwikkeling en het behoud van het milieu", aldus Haakon.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: