BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Marokkaanse koning bezoekt president Hollande

De Franse president François Hollande heeft vrijdagmiddag de Marokkaanse koning Mohammed VI ontvangen op het Elysée-Paleis. Hollande bedankte de vorst tijdens diens bezoek aan Parijs voor de effectieve hulp die Marokko bood aan Frankrijk na de terroristische aanslagen.

Marokkaanse inlichtingendiensten hadden Franse collega's getipt over de verblijfplaats van terroristen in Saint-Denis. Dat leidde tot een politieactie in de Parijse voorstad waarbij drie verdachten zijn omgekomen en acht mensen werden gearresteerd. Het doel van de actie was de aanhouding van Abdelhamid Abaaoud, een 28-jarige Belgische extremist die als de drijvende kracht wordt gezien achter terroristische aanslagen, inclusief die van 13 november in Parijs. Hij is woensdag gedood.

''De president bedankte de koning van Marokko voor de doeltreffende hulp van Marokko na de aanslagen in Parijs van vorige week vrijdag'', staat in een presidentiële persverklaring over de ontmoeting tussen Hollande en koning Mohammed VI.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: