BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Mary legt bloemen bij Franse ambassade

De Deense kroonprinses Mary heeft haar medeleven betuigd aan de slachtoffers van de terroristische aanslagen in Parijs. De echtgenote van kroonprins Frederik legde bloemen bij de Franse ambassade in Kopenhagen.

Mary woonde in de ambassade een prijsuitreiking bij. Voordat ze daarheen ging, legde ze een bos witte lelies voor de deur van het gebouw. Daar is na de aanslagen van 13 november in Parijs een bloemenzee ontstaan.

Volgens Billed Bladet sprak de kroonprinses vervolgens kort met de Franse ambassadeur voor ze de uitreiking van de mensenrechtenprijs van de Franse ambassade bijwoonde. Die ging naar de Maternity Foundation, waarvan Mary beschermvrouw is.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: