BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Mathilde troost huilende kleuter

De Belgische koningin Mathilde heeft woensdagmiddag voorgelezen aan een groepje kleuters. Dat deed ze in het kader van de Voorleesweek van Iedereen Leest. Helaas voor de koningin hadden niet alle kindjes evenveel zin in het voorleesmoment. In een filmpje op de Facebookpagina van het VTM-programma Royalty is te zien dat de koningin een van de kindjes moest troosten.

Op het moment dat de koningin wilde beginnen met lezen, begon een van haar toehoorders te jammeren. "Wil je bij mij komen?", vroeg de koningin. Ze tilde vervolgens gelijk het jongetje op. "Och arme, wil je op mijn schoot zitten?" Dat deed het jongetje, waarna de koningin verder ging met haar verhaal over kangoeroes.

Mathilde las de kleuters voor op het paleis in Brussel. Via het officiële Twitteraccount van het Belgische hof zijn foto's verspreid van het voorleesmoment.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: