BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Máxima begint bezoek Bangladesh

Koningin Máxima is maandagmorgen in Dhaka begonnen aan haar driedaagse VN-werkbezoek aan Bangladesh. Zowel op het vliegveld als bij het hotel waar de koningin verblijft, was zeer zware bewaking. Voor het vervoer van Máxima door de stad werden hele straten verkeersvrij gemaakt.

De koningin, die Bangladesh bezoekt in haar functie van speciaal vertegenwoordiger van de VN op het gebied van het toegankelijker maken van financiële diensten, begon haar visite op het regionale hoofdkantoor van UNDP, het ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties. Daar werd ze bijgepraat door onder meer donors en VN-agentschappen over de stand van zaken van financiële toegankelijkheid in Bangladesh.

De oorspronkelijk voor maandag geplande ontmoeting met premier sjeika Hasina Wajed werd verschoven naar woensdag. De premier zou oorspronkelijk naar Frankrijk gaan, maar heeft die reis afgezegd na de terreuraanslagen in Parijs.

Jeroen Snel is met de koningin mee op reis en doet zaterdag in de uitzending verslag van haar bezoek aan Bangladesh.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: