BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Máxima bereidt zich voor op verre reis

Koningin Máxima heeft weer een verre reis voor de boeg. De vorstin is volgende week maandag tot en met woensdag in Bangladesh. Zondag maakt ze een tussenstop in het Turkse Antalya.

Máxima bezoekt Bangladesh op uitnodiging van de regering en als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Het Zuid-Aziatische land is het eerste dat Máxima vanuit haar VN-functie aandoet. Op de agenda staan onder meer een gesprek met de minister-president van Bangladesh en een bezoek aan een kledingfabriek.

Voordat de koningin naar Bangladesh gaat, bezoekt ze in Turkije de G20-top. Zondag houdt ze tijdens de top in Antalya een toespraak bij de lancering van het ‘SME Finance Forum’s global membership network’ van het Global Partnership for Financial Inclusion (GPFI).

Eind vorige maand maakte Máxima een verre reis met haar man koning Willem-Alexander. Het koningspaar ging op staatsbezoek naar China. De koningin moest vervroegd terugkeren vanwege een nierbekkenontsteking. Na een paar dagen in het ziekenhuis ging ze vorige week weer aan de slag.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: