BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Máxima houdt toespraak op Turkse G20 top

Koningin Máxima houdt zondag 15 november tijdens de G20-top in Antalya een toespraak bij de lancering van het 'SME Finance Forum's global membership network' van het Global Partnerschip for Financial Inclusion (GPFI). Dat liet de Rijksvoorlichtingsdienst woensdag weten.

Turkije is dit jaar voorzitter van de G20 en Máxima heeft samen met de viceminister-president voor Economische en Financiële Zaken van Turkije het gastheerschap van de bijeenkomst. De vorstin doet dit als erevoorzitter van het GPFI en als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

De G20 is een internationaal forum dat bestaat uit de negentien grootste nationale economieën en de Europese Unie en heeft tot doel bij te dragen aan wereldwijde economische groei en ontwikkeling. Het SME Finance Forum is een resultaat van de afspraken die tijdens de G20 top in 2012 in Mexico zijn gemaakt om wereldwijd de ontwikkeling van het midden- en kleinbedrijf te bevorderen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: