BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Albert: 'Charlène en kinderen boven alles'

Prins Albert van Monaco vindt het soms moeilijk een goede balans tussen werk en privé te vinden. “Dat was de grootste uitdaging van het afgelopen jaar, tijd vinden om door te brengen met mijn vrouw en kinderen”, zegt Albert in een interview met People.

Albert en Charlène, die in 2011 trouwden, verwelkomden elf maanden geleden de tweeling Jacques en Gabriella. “Mijn mooiste prestaties moeten mijn vrouw en kinderen zijn”, blikt Albert terug op zijn tien jaar op de troon. “Dat staat boven alles. Maar ik ben ook blij met een aantal veranderingen die we in Monaco hebben gerealiseerd, de manier waarop Monaco zich ontwikkelt. En ik ben gelukkig met het kleine steentje dat mijn stichting bij heeft kunnen dragen aan een beter milieu.”

De 57-jarige Albert is ‘geëvolueerd’ door het vaderschap. “Dat vertelden andere vaders me al, en het is waar. Je leert om meer vooruit te denken. Je moet de tijd nemen en genieten van elk moment want het gaat zo snel voorbij.” Het eerste jaar met Jacques en Gabriella is volgens Albert dan ook voorbijgevlogen. “Het gaat echt snel. Je moet de kansen grijpen, want ze komen geen tweede keer.”

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: