BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Charles viert 67e verjaardag in Australië

Prins Charles heeft zaterdag zijn 67e verjaardag gevierd in het Australische Perth. Hij werd met zijn vrouw Camilla verwelkomd bij het Cottesloe Civic Centre, dat aan Cottesloe Beach ligt.

Er waren volgens ABC News zo'n zeshonderd gasten uitgenodigd. Premier Colin Barnett van West-Australië was de gastheer, die samen met zijn vrouw Lyn het paar ontving. Voor Charles werd een verjaardagsliedje gezongen. Ook was er een grote verjaardagstaart. Verder waren er kinderen uitgenodigd die op dezelfde dag jarig zijn.

De bijeenkomst was niet alleen maar feestelijk. Prins Charles stond stil bij de aanslagen in Parijs, die hij 'beestachtige aanvallen' en 'vreselijke gruweldaden' noemde. Hij liet de aanwezigen een minuut stilte in acht nemen voor de slachtoffers.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: