BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Harry herkent zich in kinderen Lesotho

Prins Harry is aangekomen in Lesotho. De zoon van prins Charles is in het Afrikaanse land voor zijn stichting Sentebale, dat zich richt op kinderen met aids en hiv in het Afrikaanse koninkrijk.

Harry is donderdag gelijk aan de slag gegaan in Lesotho. De prins startte zijn bezoek met een afspraak met koning Letsie III op het koninklijk paleis in de hoofdstad Maseru. Voorafgaand aan Harry zijn bezoek aan het nieuwe kindercentrum genaamd Mamohato van zijn stichting sprak de prins nog met de minister-president van het land. Daarna vertrok hij samen met prins Seeiso van Lesotho, met wie Harry Sentebale oprichtte, naar het kindercentrum.

De 31-jarige prins hield een persoonlijke toespraak bij het kindercentrum, schrijft Hello! Magazine. "Hoewel onze levens niet meer van elkaar kunnen verschillen, voelde ik een overweldigend gevoel van herkenning in de kinderen die Sentebale helpt en die ik heb ontmoet", zei Harry.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: