BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Beatrix opent tentoonstelling 'Spaanse meesters uit de Hermitage'

Prinses Beatrix heeft vrijdagmiddag in de Hermitage Amsterdam de tentoonstelling 'Spaanse Meesters uit de Hermitage' geopend.

De expositie geeft een breed overzicht van de Spaanse kunst uit de zestiende tot en met het begin van de twintigste eeuw uit de collectie van de Hermitage in Sint Petersburg. De meer dan honderd werken tonen samen de opkomst en glorie van de Spaanse kunst.

In de late zestiende en zeventiende eeuw, de Spaanse Gouden Eeuw, ontwikkelden schilders als El Greco, Zurbarán, Murillo en Velàzquez een herkenbare Spaanse stijl met intense licht-donkercontrasten. De rijkdom uit die tijd bezorgde de schilders vele opdrachten van de Spaanse Koning, kerken en particulieren. Hun werken toonden het temperament en de trots van het Iberisch schiereiland.

'Spaanse meesters uit de Hermitage' is van 28 november tot en met 29 mei 2016 te zien.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: