BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Beatrix woont première voorstelling over Juliana bij

Prinses Beatrix woont zaterdagavond 19 december in de Stadsschouwburg in Amsterdam de première bij van de muzikale theaterlezing 'Juliana, moeder van het volk – over koningschap en emancipatie'.

De voorstelling, onder regie van John Leerdam, wordt gehouden ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van Stichting Julius Leeft! De stichting brengt met de theaterlezing een ode aan koningin Juliana voor haar menselijkheid als staatshoofd en als moeder van vier dochters. Volgens de stichting was zij destijds een rolmodel voor veel vrouwen in Nederland, de toenmalige Nederlandse Antillen en Suriname.

De teksten voor de voordrachten en liedjes zijn speciaal voor deze voorstelling geschreven en worden begeleid door historische filmfragmenten. Aan de voorstelling werken onder anderen Paulette Smit, Thom Hoffman, Raymi Sambo, Kenneth Herdigein, Guikje Roethof en Roger Goudsmit.

Stichting Julius Leeft! is opgericht in 2005 met als doel de relatie van Nederland met de voormalige koloniën in de vorm van een theatervoorstelling te belichten.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: