BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Mabel ziet vooruitgang in Afrika

Prinses Mabel ziet in Afrika vooruitgang bij de strijd tegen kindhuwelijken. Dat zegt de prinses in Lusaka, waar ze de eerste Afrikaanse topconferentie over het onderwerp bijwoont.

"Het is bemoedigend te zien dat er nu overal in Afrika wordt gesproken over de negatieve consequenties van kindhuwelijken. De eerste Afrikaanse Girls Summit is een bewijs: het onderwerp is niet langer taboe", aldus Mabel.

De prinses is enkele maanden geleden in New York uitgenodigd om naar de bijeenkomst van de Afrikaanse Unie in Zambia te komen. Behalve de first lady van het gastland, Esther Lungu, zijn onder anderen ook de presidentsvrouwen van Zuid-Afrika en Ethiopië aanwezig.

"In Afrika worden twee van alle vijf meisjes gedwongen te trouwen voor hun achttiende levensjaar. Kindhuwelijkpercentages variëren van 2 in Algerije tot 76 procent in Niger", zegt prinses Mabel, die zich met Girls Not Brides wereldwijd inzet om een einde te maken aan dit gebruik.

De topconferentie is het bewijs dat ook regeringen er de noodzaak van inzien. "Nu moeten de goede intenties om dit probleem aan te pakken worden omgezet in formeel regeringsbeleid in alle landen met hoge kindhuwelijk percentages en in steun voor concrete projecten in de gemeenschappen waar kindhuwelijken plaats vinden", aldus Mabel.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: