BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Margriet pleit voor ramppreventie

Prinses Margriet heeft vrijdag een lans gebroken voor ramppreventie. Voorkomen dat natuurrampen uitgroeien tot grote humanitaire crises is niet alleen beter maar ook goedkoper, betoogde de jongere zus van prinses Beatrix tijdens TEDx Amsterdam.

Voor iedere euro die wordt besteed aan preventie kan zeven euro aan noodhulp worden bespaard. Er moet volgens prinses Margriet, die verbonden is aan het Rode Kruis, geld worden gestoken in onder meer stevigere huizen, waarschuwingssystemen en onderwijs.

Volgens de 72-jarige prinses is geld geven voor preventie "niet sexy". Ze pleit voor een "holistische aanpak", waarbij niet alleen geld wordt gestoken in rampen nadat die hebben plaatsgevonden, maar ook al ervoor. Momenteel is het Rode Kruis volgens haar de enige organisatie die daar echt op inzet.

Onder de noemer TEDx worden wereldwijd inspiratiebijeenkomsten georganiseerd. Vrijdag was de zevende editie in Amsterdam.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: