BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Queen Elizabeth opent school voor tandheelkunde

Koning Elizabeth en haar man prins Philip zijn donderdag in Birmingham. Daar leggen de queen en de hertog van Edinburgh verschillende bezoeken af. De twee arriveerden in de stad met de koninklijke trein. Op het net gerenoveerde station stond gelijk de eerste afspraak op de agenda.

Daar spraken de koningin en haar echtgenoot namelijk met medewerkers die hebben gewerkt aan de renovatie van het stationsgebouw. Het tweetal kreeg een rondleiding door het nieuwe station. Daarbij kregen ze uitleg over alles wat is aangepakt en werden foto's getoond van het station door de jaren heen. Ter ere van de opening van het station mocht de koningin een plaquette onthullen. Bij vertrek tekenden de koningin en de prins het gastenboek.

Buiten het station stonden de koningin en de hertog van Edinburgh vervolgens stil bij het oorlogsmonument om het treinpersooneel dat ten tijde van de Eerste Wereldoorlog omkwam te herdenken. De koningin legde ook nog een krans bij het monument.

Na het bezoek aan het station openden de koningin en haar man een nieuw tandheelkundig ziekenhuis en een school voor tandheelkunde in Birmingham. Tijdens hun bezoek aan de school en het ziekenhuis spraken de vorstin en prins Philip met onderzoekers, studenten en leraren. Via het officiële Twitteraccount van het hof worden constant foto's van de bezoeken en afspraken van de koningin en haar man gedeeld.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: