BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Zweeds koningspaar bezoekt school Trollhättan

Koning Carl Gustaf en koningin Silvia van Zweden hebben donderdag in Trollhättan een bezoek gebracht aan de school waar vorige maand een man met een zwaard tekeerging. Het koningspaar ontmoette docenten en scholieren die getuige waren van het incident.

Ook staken Carl Gustaf en Silvia een kaars aan voor de slachtoffers. Een gemaskerde man doodde op 22 oktober een docent en een 11-jarige leerling met een zwaard. Een andere docent en een tweede scholier raakten gewond.

“Zweden is in shock”, liet de koning een paar uur na de aanval weten via Facebook. Hij en zijn familie namen vorige maand met ‘grote verslagenheid en verdriet’ kennis van de gebeurtenissen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: