BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Abdullah spreekt christenen en moslims toe

Koning Abdullah II van Jordanië heeft aan de vooravond van twee belangrijke religieuze feestdagen - moslim en christelijk - zijn beste wensen uitgesproken aan de Jordaanse bevolking. De boodschap van de koning is dinsdagavond geplaatst op Youtube, de koninklijke website en Facebook-pagina.

Koning Abdullah feliciteerde de moslims met Al Mawlid Al Nabaw, de geboorte van de profeet Mohammed en de christenen met Kerstmis, de geboorte van Jezus. Beide feestdagen vallen dit jaar samen. De Jordaanse vorst sprak in een toespraak van ruim drie minuten over het terrorisme en extremisme dat de regio teistert. Islam is een geloof van medeleven, zo zei hij.

Moslims en christenen hadden gelijke waarden aldus Abdullah, die erop wees dat Arabische christenen een bijdrage hebben geleverd aan de opbouw van Jordanië en een integraal onderdeel uitmaken van de samenleving - in verleden, heden en toekomst.

Zie de video hieronder met Engelse ondertiteling.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: